Sbor dobrovolných hasičů Běloves uspořádal přednášku pro širokou veřejnost

31.03.2011 21:33

 

Sbor dobrovolných hasičů Běloves uspořádal přednášku pro širokou veřejnost

Náchod/Běloves – Ve čtvrtek 31. 3. 2011 v podvečerních hodinách Sbor dobrovolných hasičů Běloves zorganizoval pro širokou veřejnost přednášku běloveského kronikáře pana Antonína Samka, jako jednu ze svých celoročních aktivit.

„Téma - Běloveské lázně a jejich historie - přilákalo v podvečer do hotelu Bonato poměrně dost zájemců,“ informoval redakci deníku jednatel a kronikář SDH Běloves Jiří Polák. „Přednáška byla doprovázena bohatým obrazovým materiálem pana Samka. K vidění tak byly záběry budov, dnes již nestojících a malebná zákoutí malých lázní kolem řeky Metuje ještě před regulací toku. Zároveň byly zájemcům nabídnuty některé knižní publikace pana Samka vztahující se k historii Bělovse, kdysi samostatné obce, dnes již příměstské části Náchoda,“ pokračuje dále Polák.

Dle Poláka byla přednáška neméně zajímavá a neméně aktuální jako ta loňská, která byla věnována 65. výročí konce 2. sv. války a která se setkala s velkým zájmem posluchačů. Lázeňský prameník, který má být letos obnoven, má totiž SDH Běloves ve svém znaku a snahy o jeho obnovení proto velmi vítá.                   

Víe fotografií z akce naleznete: zde.  

Web Novinky.cz: zde.

Web města Náchoda: zde.                                                         

Pozvánka: zde.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/