Mladí hasiči uspěli na soutěži

03.03.2011 18:47

 

Mladí hasiči uspěli na soutěži

Mladí běloveští hasiči se zúčastnili 22. ročníku halové pohárové soutěže mladých hasičů, která byla současně 20. ročníkem neoficiálního Mistrovství Čech, Moravy, Slezska a Slovenska.

Video: zde.

„Svým rozsahem jde o největší halovou soutěž v zemi. Pořadatelem akce, které se zúčastnilo téměř 90 družstev MH (52 starších a 32 mladších), byl SDH Havířov Město,“ informoval redakci Deníku jednatel a kronikář SDH Běloves Jiří Polák.

Mladí hasiči soutěžili v uzlové štafetě, ve které každý člen družstva musí na čas a přesně uvázat vylosovaný uzel (tesařský uzel, lodní uzel, zkracovačku, záchranný uzel, úvaz na proudnici). Dalšími soutěžními disciplínami byly štafeta dvojic a štafeta 4×40 m s překážkami. „Na trase soutěžící přitom čekalo zvládnutí několik úkolů – zdolání kladiny, přeskok přes překážku, přenášení hasícího přístroje a spojování hadic,“ popsal stanovené úkoly Jiří Polák.

„Na štafetě 4 x 40 m z časových důvodů mohly všechny kolektivy postavit jen jednu štafetu. Standardně se staví dvě a počítá se lepší čas,“ vysvětluje Dagmar Kadlečková, vedoucí kolektivu běloveské mládeže.

Pětičlenná družstva byla rozdělena do dvou věkových kategorií. V kategorii mladší zvítězili MH z Těškovic, následovali MH Praha (Zličín) a třetí příčku obsadili MH z Veselé.

V kategorii starší si medaile a pohár za 1. místo odvezli MH z Měníka. Na druhém místě se umístili MH ze slovenské Spišské Nové Vsi a na třetím místě se umístilo domácí družstvo - SDH Havířov Město.

Kompletní výsledky naleznete na https://www.sdh-havirov.cz/. „Naši mladší se umístili na pěkném 17. místě a starší na místě 19, což lze považovat za poměrně slušný výkon a úspěch. Na soutěži tohoto typu jsme byli naposledy před pěti lety a pro současné družstvo mladších to tedy byla premiéra,“ doplňuje Kadlečková.

„Chtěli bychom touto cestou poděkovat SDH Havířov-Životice za poskytnutí ubytování, pomoc s dopravou dětí na halu a opravu porouchaného automobilu. Naše poděkování proto patří SDH Albrechtice a SDH Horní Suchá. Nebýt jich, tak jsme domů jeli vlakem,“ uzavírá Kadlečková.


Náchodský deník 4.3.2011: zde

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/