Výjezd 22. 6. 2019: požár Vysokov

28.06.2019 02:55

Pět jednotek požární ochrany vyslal operační důstojník krajského operačního a informačního střediska hasičů k nahlášenému požáru rodinného domu v obci Vysokov. Podle prvotních informací se v domě nikdo nenacházel, nikdo nebyl při události zraněn. Hasiči průzkumem zjistili, že požár zničil jednu místnost a další části objektu byly silně zakouřeny. Požár se podařilo jednotkám lokalizovat kolem 17:30 hod, likvidaci požáru oznámil velitel zásahu v 19:36 hod. Jednotky provedly nucené odvětrání domu.

Škoda, kterou plameny napáchaly, byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun. Škoda vznikla především na vybavení domu. Díky zásahu jednotek požární ochrany se podařilo uchránit hodnoty ve výši 2,8 milionu korun. Příčina vzniku události je stále předmětem vyšetřování, ale jako pravděpodobná verze se jeví technická závada. Vyšetřovatel hasičů si vyžádal součinnost expertů z Institutu ochrany obyvatelstva, na požářiště se vrátí v neděli.

Na místě události zasahovala profesionální jednotka HZS Náchod a dále JSDH Vysokov, Náchod, Česká Skalice a Nové Město nad Metují.

Viz: https://nachodsky.denik.cz/pozary/pozar-rodinneho-domu-ve-vysokove-zpusobil-statisicovou-skodu-20190622.html

P RD, Vysokov (1).JPG

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/