Valná hromada SDH Běloves

15.01.2019 07:00

V sobotu 12. ledna se v prostorách hotelu Bonato v Náchodě-Bělovsi konala valná hromada Sboru dobrovolných hasičů Běloves. Na sedm desítek bratrů a sester  hasičů dorazilo na půl pátou odpoledne, aby si nejprve vyslechli zprávy o činnosti a hospodaření sboru za rok 2018. Mezi významnými hosty, kteří se schůze zúčastnili, nechyběl starosta města Náchod Jan Birke, místostarostka Ing. Pavla Maršíková,  poslanec Parlamentu ČR MVDr. Pavel Bělobrádek, velitel stanice Náchod mjr. Pavel Čižmář, člen výkonného výboru OSH Miloš Kratěna a starosta SDH Dobrošov Josef Umlauf.

Po proslovech zúčastněných hostů, z nichž nejvíce času využil starosta města Jan Birke k informování o stavebních záměrech města Náchoda v roce 2019, se plynule přešlo k ocenění příslušníků sboru. Čestné uznání OSH obdrželi Tomáš Bubeníček, Luboš Kalousek, Martina Skálová a Vladimír Zelený. Čestné uznání KSH obdrželi Jaroslav Čmelík, Jiří David, Jana Formanová, Petr Hejzlar, Pavel Punar a Jan Šroll. Poté bylo přikročeno k udělení Čestného uznání ÚSH, které získali Dagmar Kadlečková a Miluše Kliglová. Jedno z nejvyšších hasičských vyznamenání, a to medaili sv. Floriána za dlouholetou a příkladnou činnost u sboru, obdržela starostka SDH Šárka Cimbálníková a Jana Šumpíková.

Ocenění získali za dlouholetou práci u sboru i další příslušníci, mezi nimi i Jiří Bek, který je u sboru už přes 60 let.

Richard Švanda, kronikář sboru

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/