Požár lesa u Sněžného v Orlických horách

13.05.2021 09:31

U požáru lesa ve Sněžném v Orlických horách 11. května zasahovalo 20 jednotek hasičů, byl vyhlášen zvláštní stupeň požárního poplachu. Plameny napáchaly škodu ve výši asi 100 tisíc korun.

Požár v katastru obce Sněžné se rozhořel ve strmém svahu na přibližné ploše 200 x 300 m. Plameny zasáhly oblast vzrostlého lesního porostu. Na místo bylo vysláno postupně celkem dvacet jednotek požární ochrany, z toho byla vyžádána přeshraniční výpomoc dvou jednotek z Polska. Místo zásahu bylo rozděleno na úseky, byla zřízena čerpací stanoviště a k dovedení vody byla natažena dvě několikasetmetrová dopravní vedení. Po zhruba hodině hašení se podařilo jednotkám požár lokalizovat a po 17. hodině ohlásil velitel zásahu likvidaci události. Při likvidaci požáru a dopravě materiálu vypomáhaly hasičům dvě čtyřkolky, a to Policie ČR a Horské služby.
Poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z centrální stanice Hradec Králové, ze stanice Náchod, Rychnov nad Kněžnou a Dobruška, dále byly zalarmovány jednotky dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem, Nového Města nad Metují, Nového Hrádku, Náchoda, Velké Jesenice, Slavoňova, Deštného v Orlických horách, Dobrého, Kostelce nad Orlicí, Olešnice v Orlických horách, Solnice, Vamberka, Dobrušky a Bohdašína. Z Polska zasahovaly jednotky Lewin Klodzki a Duszniki Zdrój.

www.pozary.cz

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/