Okresní a krajské kolo v požárním sportu

10.07.2016 20:20

Okresní kolo v požárním sportu

V sobotu 4.6.2016 se naše družstvo mužů B zúčastnilo Okresního kola v požárním sportu na atletickém stadionu v Jaroměři. Družstvo tvořili členové SDH Běloves (J. Šimek, T. Bernard, V. Gregorovič, P. Kligl, P. Hoffman) a doplnili ho V. Fiala a M. Mareček z SDH Bílá Třemešná a M.Paťha z SDH Stolín.

Jako první čekala naše závodníky disciplína běh na 100 metrů z překážkami (Trať měří 100 metrů, na 23 metrech se nachází 2 metry vysoká bariéra, hned za ní závodník uchopí dvě svinuté hadice a přeběhne s nimi 120 cm vysokou a 8 metrů dlouhou kladinu. Za kladinou musí spojit hadice do sebe a připojit je k rozdělovači a k proudnici. Následně závodník proběhne cílem). Naši závodníci se umístili na prvních šesti místech. Nejlépe se umístil J. Šimek (3. místo – s časem 18,09 s) V. Fiala (2.místo – s časem 18,06s) a P. Kligl (1.místo – s časem 17,22s). V celkovém hodnocení družstev v disciplíně běh na 100m s překážkami si vybojovali 1. místo.

Dále na programu byla štafeta 4x100 metrů s překážkami (Klasická štafeta 4x100 metrů, ale na každém úseku se nachází jedna překážka. Na prvním úseku se nachází domeček, který závodník překonává po střeše pomocí žebříku, na druhém úseku se nachází bariéra vysoká 2 metry, na třetím úseku závodník uchopí hadice, překoná kladinu, pospojuje hadice a připojí je na rozdělovač, na čtvrtém úseku se přenáší plný práškový hasící přístroj.), kde naše družstvo zapsalo čas 62,52s a bylo z toho 1. místo.

Na závěr soutěže byli na programu požární útoky (Družstvo pomocí dvou savic a stroje dostává vodu do hadic a následně musí pomocí proudnic nastříkat do nástřikových terčů.). Naši kluci dokončili útok s časem 45,78s, což stačilo na 2. místo.

V celkovém hodnocení družstev si naše družstvo vybojovalo 1. místo a zároveň postup na Krajské kolo v požárním sportu.

 

Krajské kolo v požárním sportu

V sobotu 25.6.2016 se naše družstvo zúčastnilo Krajského kola v požárním sportu, které se konalo v novém areálu hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje v Hradci Králové. Družstvo tvořili P. Kligl, L. Kligl, T. Bernard, J. Šimek, D. Hejzlar, M. Paťha, M. Mareček a V. Fiala.

Jako první na programu byla disciplína štafeta 4x100 metrů s překážkami (Klasická štafeta 4x100 metrů, ale na každém úseku se nachází jedna překážka. Na prvním úseku se nachází domeček, který závodník překonává po střeše pomocí žebříku, na druhém úseku se nachází bariéra vysoká 2 metry, na třetím úseku závodník uchopí hadice, překoná kladinu, pospojuje hadice a připojí je na rozdělovač, na čtvrtém úseku se přenáší plný práškový hasící přístroj.). Naše štafety zapsali čas 67,09s a 65,34s a vybojovali z této disciplíny 3.místo.

Hned po štafetách následovali požární útoky (Družstvo pomocí dvou savic a stroje dostává vodu do hadic a následně musí pomocí proudnic nastříkat do nástřikových terčů.). V této disciplíně se ale klukům vůbec nedařilo a s časem 38,64s zapsali až 7. místo.

Jako poslední disciplína byl na řadě běh na 100 metrů s překážkami (Trať měří 100 metrů, na 23 metrech se nachází 2 metry vysoká bariéra, hned za ní závodník uchopí dvě svinuté hadice a přeběhne s nimi 120 cm vysokou a 8 metrů dlouhou kladinu. Za kladinou musí spojit hadice do sebe a připojit je k rozdělovači a k proudnici. Následně závodník proběhne cílem). Zde si naši kluci spravili náladu a v celkovém hodnocení družstev se umístili na skvělém 2. místě. Nejlépe z našich závodníků se vedlo P. Kliglovi, který se umístil na 3.místě s časem 16,53s.

V celkovém hodnocení družstev, kvůli neúspěchu v požárním útoku, se naše družstvo umístilo na krásném 5. místě.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/