členská schůze spojená s opékáním prasátka 11. 9. 2010

12.09.2010 17:48

Členská schůze spojená s opékáním prasátka

V sobotu - dne 11. 9. 2010 - se uskutečnila členská schůze SDH Běloves, na kterou byli pozváni také jejich rodinní příslušníci a další příznivci hasičů. Schůze, která se konala za hasičskou zbrojnicí, byla spojena s opékáním 82 kg těžkého prasátka.

Pozvání přijali: sponzor akce - Zdeněk Philipp, za Nadační fond Petra Pakosty - senátor Ing.Petr Pakosta a paní Jana Brožová, běloveský kronikář- pan Antonín Samek, za osadní výbor Běloves- pan Pravomil Vyšín. Pozvání také přijali kolegové ze spřáteleného SDH Horní Rožínka- účastníci květnového rekordu v dálkové dopravě vody.

Stálá skupina členů: Hejzlar, Punar, Cimbálníková, Flek, Květoň a Matoušek na přípravách schůze pracovala již od ranních hodin. Přivezli a rozmístili stoly – venku, ale také uvnitř zbrojnice. Další členové připravili odpadkové koše a nakoupili pití a potraviny. Ráno bylo slunečno, takže nebylo zapotřebí stavět stany. Postupně se začali připojovat další členové sboru. Pomáhaly i některé děti, zjem. Květoň ml., který bravůrně narážel sudy, točil piva a štípal dříví na gril.

Oficiální začátek byl odstartován v 16 hodin úvodním slovem starostky sboru. Vůni vepřové pečene neodolal ani Ing. Charvát ze sousedního muzea - pěchotního srubu VODA, který přišel ochutnat. Na oplátku všem těm, kteří muzeum neviděli, se jej mohli zdarma prohlédnout. Nejen Mladým hasičům, dalším dětěm dětem, ale i dospělým, sobotní odpoledne zpříjemňoval náchodský kouzelník - účastník soutěže TV Nova Talentmánie – Miloš Malý, který akce sboru od loňských oslav navštěvuje již s pravidelností. O zpracování a opékání prasete se tradičně postarali bratři Kalouskovi a „Zelí.“ Hoši museli tak těžké prase rozpůlit vejpůl, což se nakonec ukázalo jako dobrý nápad, jak rychle naystit hladové návštěvníky.

Schůze byla usnášení schopná a protáhla se do pozdních nočních, resp. ranních hodin :-) Poslední členové odcházeli ve 2 hodiny ráno. 

Oficiální průběh schůze na ČT24 Digináves: zde.

Další fotografie naleznete (i ke stažení): zde.

Pozvánka: zde.

Foto a text zpracoval: Jiří Polák

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/