131. výroční valná hromada SDH Běloves, So 11.1.2014

11.01.2014 21:54

131. výroční valná hromada SDH Běloves, So 11.1.2014

Další fotografie naleznete: zde.

Již po 131. se členové SDH Běloves sešli na výroční valné hromadě, aby se seznámili se zprávami o činnosti sboru, výjezdové jednotky a oddílu Mladých hasičů, stanovili úkoly a schválili rozpočet na další rok.

Schůzi, která se uskutečnila v sobotu 11. ledna v hotelu Bonato v Bělovsi, tradičně zahájila starostka sboru – Šárka Cimbálníková. Ta následně přivítala hosty, mezi kterými nechyběl zástupce HZS KHK mjr. Martin Řehák, Petr Hornych, Stanislav Hrudík, František Šimek, starosta města Náchoda Jan Birke, místostarosta Ing. Tomáš Šubert, za osadní výbor Antonín Samek - běloveský kronikář.

Členové byli seznámeni s celoroční činností sboru, výjezdové jednotky oddílu Mladých hasičů, dorostu a družstva žen za rok 2013. Starostka členy seznámila s novými členy a s důležitými změnami, které s sebou přináší nový občanský zákoník, účinný 1.1. tohoto roku. Také byla uctěna památka našeho nejstaršího člena – pana Karla Kašpárka, který letos v červeni ve svých 108 nedožitých letech zemřel. Dále byli členové seznámeni s čerpáním rozpočtu za uplynulý rok a se stavem pokladny ke dni konání schůze. Dále byli seznámeni s návrhem úkolů a návrhem rozpočtu na tento rok. Ten byl navržen jako vyrovnaný, a to díky sponzorským darům a především díky významné podpoře města Náchoda. Starosta běloveské výjezdové jednotce přislíbil nové auto cca za 2.800.000,-Kč, na jehož zakoupení v současné době probíhá výběrové řízení. Ing. Šubert přítomné seznámil s dopravními omezeními, které letos nejen Náchoďané, ale také zasahující hasiči pocítí. Omezení budou jen po přechodnou dobu a provedené úpravy dle Šuberta zlepší průjezdnost městem. Nakonec bylo přijato usnesení a vedena diskuse. Zprávy byly doprovázeny fotodokumentací a filmovými záběry z dataprojektoru z činnosti sboru. Přítomní velmi ocenili aktivní přístup sboru k práci s mládeží, která není pouhou zájmovou činností, ale také sportovní aktivitou, mající celospolečenský význam – dokáže zachránit lidský život a pomoci ostatním v nejrozmanitějších situací bez nároku na odměnu. Poděkování obdrželi i všichni ti rodinní příslušníci, kteří morálně podporují a tolerují své partnery, aktivně pracující ve sboru. Místo pro rodinu svůj čas totiž tito lidé mnohdy věnují nám všem - tedy i vám, což v době, kdy každý myslí především sám na sebe a svoji rodinu, je obdivuhodné. K nahlédnutí byla sborová kronika a několik blýskavých pohárů. Dále bylo několika členům předáno ocenění za aktivní a dlouholetou práci ve sboru a několik dárkových balíčků k jejich životnímu jubileu.

V závěru schůze  se všichni členové i hosté shodli na jednom – hasiči dnes nezachraňují pouze lidské životy a majetek při požárech. Hasič se dnes rovná záchranář. Dnes proto zasahují i všude tam, kde je jejich zkušeností a znalostí zapotřebí, tedy nejen u požárů. Výjimkou proto dnes nejsou autonehody, výbuchy či sesuvy budov, hledání pohřešovaných osob, pomoc při záplavách či odklízení sněhu ze střech. Přítomní hosté proto hasičům vyjádřili jednoznačnou podporu, zejména pak těm nejmladším v oddílu MH Běloves, který  v Náchodě představuje užitečnou činnost.

Web města Náchoda: zde.

ČT 24 Digináves: zde.

Web Požáry.cz: zde.

Web Náchodské info: zde.

Web Dobrá média: zde.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena./ webmaster Richard Švanda/